ΒΙΝΤΕΟ: Η Χίος στην εκπομπή "Βότανα, Καρποί της Γης"
Γιατί η Χίος ονομάζεται Μυροβόλος; Τι ευωδιάζει μέχρι καράβια που περνούνε από τις ακτές της;
Πότε και πώς έφτασαν τα εσπεριδοειδή στη Χίο, κι ως πού ταξίδεψαν τα φημισμένα μανταρίνια της?
Πού συνυπάρχουν συκιές, μαστιχιές, τριανταφυλλιές και ελιές;
Η Βάλια μας ξεναγεί στον εύφορο Κάμπο της Χίου και στον Αη Γιώργη Συκούσης και μας μεταφέρει κάτι από την εφευρετικότητα των κατοίκων της!
Ημίωρη εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020.
Εκπομπή με θέμα τα βότανα της ελληνικής γης: την ιστορία τους, τη σημασία τους, την αξία τους στην σύγχρονη εποχή αλλά και τη λαϊκή παράδοση-χαμένη ή ξεχασμένη- που τα συνοδεύει. Περιδιαβαίνοντας την πλούσια ελληνική φύση, αναζητώνται ανθρώπους που σχετίζονται με αυτή και διατηρούν μια σχέση ζωής με τα βότανα
ΛΥΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑ- σκηνοθεσία, αρχισυνταξία
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΤΙΚΑΡΙΔΗΣ- σενάριο:
ΕΛΕΝΗ ΜΑΛΟΥΠΑ- επιστημονικός σύμβουλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΓΙΑΣ -διεύθυνση φωτογραφίας
ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ –ήχος
ΣΙΜΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ -μίξη ήχου
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΟΥΛΑΣ- μοντάζ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΩΛΕΚΑ -διεύθυνση παραγωγής
Παρουσίαση: ΒΑΛΙΑ ΒΛΑΤΣΙΟΥ
Την προσεχή Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 12:00, η Βάλια Βλάτσιου και η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Βότανα, καρποί της Γης», μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, συνεχίζουν το ταξίδι τους στη Μυροβόλο Χίο. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της εκπομπής με τίτλο «Όταν η Χίος συνάντησε τον Κίσσαβο», μας παρουσιάζει την χιώτικη κάπαρη. Η κάπαρη είναι αρωματικό φυτό που εκτός από άγριο, μπορεί να συνδυαστεί με ποικίλους τρόπους γαστρονομικά και να καλλιεργηθεί ανοίγοντας νέους επιχειρηματικούς δρόμους.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνο «στόχος μας είναι η ανάδειξη και η προβολή της τοπικής γαστρονομίας της Χίου, των ποιοτικών προϊόντων και η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.»
- Προσθήκη νέου σχολίου
- 735 εμφανίσεις